Dagens informatikkmeny

I dag, 8 mars 2012, er det Åpen dag på Universitetet i Oslo (UiO). Dette er dag der elever fra videregående skole og andre interesserte får viktige smakebiter av hva UiO har å by på.. Du finner arrangementer over hele Blindern og et rikholdig  program viser hva Norges (og et av Europas) største universiteter har å by på.

I Gaustadbekkdalen i informatikkens nye storstue – Ole-Johan Dahls Hus – serverer vi dagens informatikkmeny for utdanningssøkende ungdom.  I tillegg til det lokale programmet med ulike prestasjoner gjengitt under, kan vi melde at Sonen flytter ned i vestibylen og at studentforeningene med Cybernetisk selskab i spissen holder åpent i Escape!

  • Informatikkshow med smarte sjongleringsballer (Auditoriet Simula, kl. 09.45-10.15): Roger Antonsen vil her gi et forrykende show hvor lysende, programmerbare sjongleringsballer brukes til å illustrere forbindelsene mellom programmering, matematikk og sjonglering.
  • Mobil teknologi i 3. verden (Auditoriet Simula, kl. 10.30-11.00): Kristin Braa vil fortelle om betydningen av mobilteknologi i utviklingsland, og hun vil beskrive de muligheter denne teknologien gir for utvikling av bedre helsesystemer i den 3. verden.  Institutt for Informatikk har drevet et forskningsprosjekt for å styrke nasjonale helseinformasjonssystemer (HIS) i utviklingsland siden 1994.
  • IT – fra Informasjon til interaksjon (Auditoriet Simula, kl. 11.15-11.45): Tone Bratteteig vil snakke om det å lære å være kreativ – et område som blir stadig viktigere inne IT-faget. Design og IT handler om møtet mellom mennesker og digitale systemer. Den virtuelle verden har blitt langt mer spesialisert og sofistikert, og behovet for å utvikle og designe brukervennlige løsninger øker.
  • Jenter og realfag 2012 (Seminarrom C, kl. 12.00-12.30): Er du jente, og lurer du på om realfag kunne vært noe for deg? Kom og møt jenter som studerer ved UiO! De skal fortelle sin «realfagshistorie».
  • Google: hvordan man blir styrtrik på en matematisk likning! (Auditoriet Simula, kl. 12.45-13.15): Geir Dahl avslører noe av hemmeligheten bak Google!
  • Studieprogrammer i informatikk (Seminarrom C, kl. 13.30-14.00): Omid Mirmotahari gir deg en halv times reise gjennom instituttets studieprogrammer og hva du som ny student møter når du kommer til Institutt for informatikk høsten 2012.

Hjertelig velkommen til Åpen dag på Institutt for informatikk!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>